„Barski ljetopis“ od 15. jula do 26. avgusta

Publika će tokom šest sedmica ispunjenih raznovrsnim programskim sadržajima imati prilike da uživa u pozorišnom, filmskom, muzičkom, književnom i likovom segmentu festivala.

Za komad „Bjeguni“  koreografa Staše Zurovca, koji je inspirisan romanom poljske nobelovke Olge Tokarčuk, muziku je je komponovao renomirani rumunski violinista Aleksandar Balanesku, čiji „Balanesu Quartet“ učestvuje u ovom multimedijalnom projektu.

Ljetopis će ove godine u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Podgorica i Narodnim pozorištem Niš, realizovati premijeru predstave „Dekameron“, u režiji istaknutog makedonskog reditelja Dejana Projkovskog, saopštili su iz JU Kulturni centar Bar.

Likovnim, književnim i pozorišno-fimskim programom i ove godine rukovode referentni selektori dr Anastazija Miranović, dr Milun Lutovac i Milija Šćepanović, dok se selektorskom timu ove godine prvi put pridružio dirigent, mr Miro Kruščić koji će uređivati muzički segment.

Treću godinu zaredom, scena „bARS-a“ biće posvećena autorima iz Bara i afirmaciji urbanog kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Selektor je novinar, publicista i pisac Željko Milović.

Nakon više godina pauze, a na radost najmlađe publike, biće realizovan i prateći program čiju selekciju potpisuje mr Vesna Vujošević Labović.

Festival se održava u organizaciji JU Kulturni centar Bar, pod pokroviteljstvom Opštine Bar, uz podršku Ministarstva kulture i medija Crne Gore.

Program 36. Ljetopisa, po svim segmentima pojedinačno, biće predstavljen na konferenciji za novinare koja će se održati 6. jula 2023. godine.

izvor:DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA