„Auto(r) na korzu“: Večeras promocija knjige „Odstupnica“

Na Trgu Slobode u Nikšiću, večeras, sa početkom u 20h, a u okviru festivala knjiga „Auto(r) na korzu”,biće predstavljena knjiga „Odstupnica“ (zli plodovi titoističkog bratoubilaštva). Autori knjige su Tadija B. Bošković i Miloš K. Vojinović.

Organizator promocije knjige „Odstupnica“ u Nikšiću je Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore. O knjizi će govoriti saradnik na izdanju Mile Cicmil. Voditelj programa biće književnica Milica Bakrač.

Svi programi festivala „Auto(r) na korzu“ održavaju se pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić.

Izdavači knjige su Društvo za istorijska istraživanja iz Podgorice (Miloš K. Vojinović), Mitropolija crnogorsko-primorska, Cetinje, IUU Svetigora, Cetinje (izdavač protojerej-stavrofor Radomir Nikčević), Književna zadruga Srpskog narodnog vijeća iz Podgorice (izdavač dr Momčilo Vuksanović) i „Štampar Makarije“, Beograd (izdavač Dejan Mićić).

Urednik izdanja je književnik Radomir Uljarević.

O autorima:

Tadija B. Bošković je rođen u Bijelom Polju. Školovao se u Tomaševu i Mojkovcu, studirao je na Filozofskom fakultetu u Prištini na odsjeku za istoriju. Magistrirao je 1995. Bavi se naučnim radom. Koautor je monografija osnovnih škola „Krsto Radojević“ i „Dušan Korać“, „100 godina Rasovske škole“, „Monografije centra za kulturu – pet decenija rada (1960-2010), autor je knjige „Bar pod mletačkom vlašću 1443-1571.“ kao i monografije „Škole u Ravnoj rijeci“ i monografije „OŠ 21. maj“ Goduša. Koautor je monografije sa Milošem Vojinovićem „Popis domova u novim krajevima Kraljevine Crne Gore 1913.“ i „Komunistički zločini u Crnoj Gori i Hercegovini (1941-1942)“, „Spomenice palih za otadžbinu (ranjenih I umrlih) 1912-1913.“ i „Spomenice palih za otadžbinu 1912-1913.“ (ranjenici i bolesnici).

Miloš K. Vojinović se školovao u Bijelom Polju i Beogradu. Istorijskim istraživanjima bavi se aktivno više od dvanaest godina. Predsjednik je NVO „Društvo za istorijska istraživanja“ (Podgorica). Autor je ili koautor više knjiga: „Put do pakla i natrag“, „Imena su naša u knjizi vječnosti“, „Vječnaja pamjat sveštenstvu Mitropolije crnogorsko- primorske u Drugom svjetskom ratu“, Stotinu godina od iseljavanja Muslimana iz Crne Gore u Tursku 1914-2014., Država i crkva kroz vjekove (izabrani dokumenti, 2020).

NIKŠIĆ PROGNOZA