Živković: Podstanarima sve teže da plaćaju kiriju

Dok u Crnoj Gori danas ima više od 30.000 podstanarskih porodica, od čega najviše u Podgorici, država nema sluha za njihove probleme, saopštio je Dragan Živković iz Udruženja podstanara. On je u intrevjuu za Gradsku TV upozorio da je podstanarima sve teže da plaćaju kiriju, koja trenutno nije manja od 400 eura.

Dok rastu cijene svih usluga u Crnoj Gori i one stanova za izdavanje se formiraju kako ko hoće i misli da treba, upozorava Živković.

“U Podgorici više ne možete naći stan ispod 400-500 eura, ako govorimo o elementarnim uslovima u stanu, posebno u samom gradskom jezgru, a što je stan veći to cijena ide na gore”, kazao je Živković.

U udruženju podstanara, kaže Živković, bilježe trend preseljenja iz većih u manje i udaljenije stanove.

“Preseljenje vuče posljedicu i nikome nije stalo do toga, imamo i pojavu migracija zbog rasta kirija iz južnih opština u centralni dio, jer je, ipak, malo jeftinije u Podgorici ili Nikšiću”, ističe Živković.

Država ne pruža nikakvu podršku podstanarima koji podnose najveci teret svih kriza, navodi Živković. Poručuje da je neophodno kreirati projekte subvencije podstanara na nivou Crne Gore, kako bi im život bio lakši.

Foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA