Zbog upravne zgrade nikšićkih Rudnika boksita bivši radnici najavili prijavu tužilaštvu

U svjetlu najnovijih informacija do kojih je došao Centar za istraživačko novinarstvo, a koje se tiče prodaje upravne zgrade Rudnika boksita u Nikšiću, bivši radnik tog preduzeća Rašo Čivović podnijeće prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu koje će, kako se nada, obustaviti dalji postupak i eventualnu gradnju njemačkog trgovinskog lanca “Lidla”, dok se ne ustanove prave činjenice i radnici ne namire potraživanja.

“Prodaja upravne zgrade Boksita i pripadajućeg zemljišta prvo nikšićkoj kompaniji “Roaming Montenegro”, a zatim i njemačkom lancu trgovina “Lidl” je još jedna sumnjiva transakcija, smatra Čivović, a na osnovu informacija do kojih je došao Centar za istraživačko novinarstvo.

Bivši radnici su očekivali da od prodaje upravne zgrade naplate zaostala potraživanja iz stečajne mase- 15 zarada odnosno razliku od minimalne zarade od 190 eura koliko im je isplaćeno i druge naknade.

Međutim, novčanim sredstvima koja je uplatio “Roaming Montenegro” po osnovu ugovora o kupovini poslovne zgrade namireno je potraživanje stečajnog povjerioca firme “Vagon inpeks” iz Budimpešte, iako su u tom momentu, kako tvrdi Čivović, radnici bili u prvom isplatnom redu.

Čivović tvrdi i da je u pitanju korupcija i poziva Vrhovno državno tužilaštvo da se pozabavi ovim slučajem, a lično će u narednim danima upoznati i Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću.

Marina Radojević

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA