Završni vikend jubilarnog desetog sajma „Najbolje iz Crne Gore“

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, jubilarni deseti sajam „Najbolje iz Crne Gore“, koji će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva, biće održan u petak i subotu, 27. i 28. oktobra, u popularnom Big Fashion Šoping Molu u Podgorici.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, na završnom vikendu, sajam će okupiti impresivnu brojku od preko 30 izlagača iz različitih gradova Crne Gore, uključujući Podgoricu, Cetinje, Plužine, Mojkovac, Bijelo Polje, Tuzi, Kotor i Danilovgrad.

„Tradicionalni sajam „Najbolje iz Crne Gore“ se održava tokom tri uzastopne nedelje u oktobru, tačnije 13/14, 20/21 i 27/28, i pruža posetiocima Big Fashion Šoping Mola jedinstvenu priliku da besplatno degustiraju i kupe vrhunske, domaće, tradicionalne proizvode iz svih krajeva Crne Gore. Na sajmu će biti dostupni proizvodi kao što su med i pčelinji proizvodi, pršut, različite vrste sireva, masline i maslinovo ulje, domaći sokovi, ljekovito bilje, voće i povrće, vino, organski proizvodi i mnogi drugi“, navode u saopštenju. 

Kako su kazali, sajam ‘Najbolje iz Crne Gore’ idealna je prilika za proizvođače da se povežu, razmijene iskustva i identifikuju izazove sa kojima se suočavaju u proizvodnji i distribuciji, posebno u kontekstu aktuelne inflacije. Ovaj događaj, takođe, omogućava izlagačima da posjetiocima pokažu kvalitet i originalnost svojih proizvoda. 

„Cilj ovogodišnjeg sajma je dodatno podizanje svijesti potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda. Želimo da crnogorski prehrambeni proizvodi postanu prepoznatljivi i rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi. Sajam „Najbolje iz Crne Gore“ pruža jedinstvenu priliku da se zainteresovana javnost uvjeri u raznovrsnost i kvalitet crnogorske proizvodnje, a o tome svjedoči interesovanje od preko 20 hiljada posetilaca koji svake godine posjete ovaj sajam“, zaključili su organizatori. 

Foto: Najbolje iz Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA