Zaposleni u Aerodromima Crne Gore traže povećanje plata

Zaposleni u Aerodromima Crne Gore traže povećanje plata, koje im, kako tvrde, nisu povećavane već 15 godina. Kako nezvanično saznaje Televizija „Vijesti“, sindikati u Aerodromima su od početka godine menadžmentu poslali više inicijativa ali on nije imao sluha za njih.

Povodom spekulacija da će, ako im menadžment ne poveća plate, zaposleni stupiti u štrajk, što bi ugrozilo avio-saobraćaj u jeku turističke sezone, iz Aerodroma Crne Gore Televiziji „Vijesti“ rečeno je da su menadžment i Odbor direktora u redovnoj komunikaciji sa sindikalnim predstavnicima i da traže sveobuhvatno i održivo rješenje.

Iz jednog od reprezentativnih sindikata nisu željeli da govore o detaljima, ali su nam kratko kazali da su pregovori sa menadžmentom u toku.

„Jedino što mogu da potvrdim jeste da su sindikati tražili povećanje plata, što smatramo apsolutno opravdanim i da su pregovori sa menadžmentom u toku. To je to što se tiče ovoga pitanja i što u ovom trenutku mogu reći. Ne bih otkrivao sad ništa detaljnije dok ne završimo pregovore. Ako se pregovori ne završe uspješno, onda bismo mogli pričati dalje o svemu ovome“, kazao je Slobodan Martinović, predsjednik Sindikalne organizacije Aerodroma Podgorica.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA