Žabljak: Penziju od 450 eura primaju 503 ili 72 odsto penzionera

Skupština udruženje penzionera sa Žabljaka, narednih dana održaće sjednicu na kojoj će se razmatrati izvještaj o radu i finansijski izvještaj za prošlu i program rada za ovu godinu.

Predsjednik žabljačke organizacije, koja broji 699 članova, Ognjen Šljivančanim ukazao je na težak materijalni položaj najvećeg dijela ove populacije.

„Zaključno sa januarom minimalnu penziju od 450 eura primaju 503 penzionera ili skoro 72 odsto ove populacije.  Prema podacima Fonda PIO prosječna penzija na dan isplate januarskih primanja, na Žabljaku iznosi nepunih 488 eura, što je u odnosu na prosjek u državi manje skoro 30 eura. Imajući u vidu rast cijena osnovnih životnih namirnica moramo konstatovati da su penzioneri materijalno najugroženija populacija“, kaže Šljivančanin, iskazujući zadovoljstvo blagovremenom nabavkom uglja na odloženo plaćanje, nabavkom zimnice te redovnošću isplata.

On ističe dobru saradnju sa Fondom PIO i njihovom filijalom u Pljevljima kao i sa Savezom penzionera Crne Gore i strukturama lokalne samouprave.

Foto: elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA