Za pikapove i mini-kombije cijena prevoza trajektom kao za automobile

Vlasnici pikapova i mini kombija plaćaće prevoz trajektom na liniji Kamenari-Lepetane po cijeni kao za obične putničke automobile od četiri eura, saopšteno je “Vijestima iz Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom koje upravlja tom linijom.

Kako su kazali, dogovor je postignut na zahtjev udruženja prevoznika koji koriste tu vrstu vozila, a cijena će važiti bez obzira da li je u pitanju prevoz putnika ili tereta.

”Vijestima” se prije dva dana obratio vlasnik pikap vozila “renault kangoo”, sa žalbom da mu je prilikom prevoza trajektom od Tivta prema Herceg Novom naplaćena karta od četiri eura za automobile, a da je prilikom povratka morao da plati kartu od 9,3 eura kao da je u pitanju kombi duži od pet metara.

Naveo je da je to vozilo dimenzija putničkog – manje od pet metara i da se bez obzira što se koristi za prevoz robe, svugdje za njega na trajektima i auto-putu plaća karta kao za putnički automobil.

”Pokušao sam to da objasnim radnicima na trajektu, ali oni nisu popuštali zbog čega sam morao da platim skuplju kartu od 9,3 eura”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Iz Morskog dobra juče je “Vijestima” saopšteno i da su prošle sedmice raspisali javnu nabavku kao hitni pregovarački postupak za kupovinu još jednog trajekta koja bi trebalo uskoro da se završi.

Oni su 5. maja počeli sa naplatom trajektne linije Kamenari-Lepetane, čime je država nakon 20 godina ponovo počela ubirati prihode od ove linije. Višemilionski prihodi ranije su išli u ruke braće Dejana i Duška Bana, vlasnicima privatne firme “Pomorski saobraćaj” koja je od 2004. godine imala monopol na jedinom trajektnom linijom u državi Kamenari – Leptetane.

Na trajektnoj liniji prevoz se sada odvija sa tri trajekta od čega je najveći, “30. avgust”, u vlasništvu Morskog dobra, a dva su iznajmljena – “Vasilije” od firme “YU Briv”, a “Igalo” od “Pomorskog saobraćaja”.

Kompanija braće Ban pregovara sa državnim preduzećem o kupovini trajekte flote iz ove privatne firme.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA