„Za dodatno otvaranje prema Evropi, potrebna ulaganja u putnu i željezničku infrastrukturu“

Regionalno povezivanje zemalja Zapadnog Balkana je nužno kako bi domaće ekonomije bile konkurentnije, rekao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović nakon sastanka sa komesarkom za transport Adinom Valean u Briselu.

„Crna Gora mora da se dodatno otvori prema Evropi, a za sve to potrebna su ulaganja u putnu i željezničku infrastrukturu“, rekao je Radulović.

Radulović i Valean konstatovali su da je potrebno valorizovati Luku Bar čiji potencijali nijesu dovoljno iskorišćeni.

„Dobili smo uvjeravanje da nam eksperti Evropske komisije stoje na raspolaganju u vezi sa nastavkom pregovora u poglavljima 14 i 21 koja se odnose na sektor saobraćaja“, poručio je Radulović.

Radulović je sastankom sa komesarkom za transport Adinom Valean završio prvu zvaničnu posjetu Briselu, gdje se sastao i sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, generalnim direktorom DG Reform Mariom Navom i generalnom direktoricom DG Move Magdom Kopčinskom.

Ministar je o budućim investicionim projektima razgovarao sa šefom Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju Majklom Milerom kao i sa šefom Jedinice D5 za regionalne programe Zapadnog Balkana i Ekonomski investicioni plan u Evropskoj komisiji Holgerom Šroderom.

Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

NIKŠIĆ PROGNOZA