Vuković sa Dresom: Uspješnost saradnje sa kredibilnim međunarodnim partnerima

Ministar finansija Novica Vuković, sastao se sa zamjenikom izvršnog direktora Belgijsko-holandske konstituence Međunarodnog monetarnog fonda, Lucom Dreseom, sa kojim je razgovarao o najznačajnijm ekonomskim temama i najnovijim parametrima javnih finansija, sa posebnim osvrtom na trenutnu posjetu misije MMF-a Crnoj Gori.

Tokom prvog zvaničnog susreta, Luc Drese iskazao je spremnost finansijske institucije koju predstavlja da održi kontinuitet u pružanju ekspertske i tehničke podrške našoj državi.

Ministar Vuković istakao je da je Vlada, uprkos brojnim izazovima, odlučna da vodi odgovornu ekonomsku politiku koja podrazumijeva stabilnost javnih finansija i koja će omogućiti progres društva u cjelini.

U otvorenom razgovoru sa visokim zvaničnikom Belgijsko-holandske konstituence, ministar Vuković ukazao je na brojne izazove u različitim sferama crnogorske privrede, apostrofirajući važnost dobre koordinacije unutar domaćih institucija ali i značaj uspješne saradnje sa kredibilnim međunarodnim partnerima, kakav je MMF.

U fokusu sastanka bila je i ukupna makroekonomska situacija, a dat je i kratak presjek fiskalne i monetarne politike za naredni period.

Foto: MF

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents