Vuković: Osnažiti međuresorsku saradnju

U cilju bolje koordinacije i proaktivnijeg pristupa investicionim i grantovima za tehničku podršku neophodno je osnažiti međuresorsku saradnju, poručio je ministar finansija, Novica Vuković.

On je na sastanku sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, Remonom Zakariom, razgovarao o aktuelnom statusu partnerskih projekata koje Crna Gora ima sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, a Zakaria je upoznao ministra sa prioritetnom listom iz ugla EBRD-a.

Vuković je ocijenio dobrim što je većina krucijalnih projekata već prepoznata Nacrtom zakona o budžetu za narednu godinu, poručivši da će i drugi potencijalni programi biti što hitnije razmotreni sa nadležnim ministarstvima, u kontekstu finalizacije finansijske konstrukcije za narednu godinu.

„Od 2007. godine EBRD je uložila kumulativno 800 miliona EUR u 84 projekta u Crnoj Gori, od čega 23 odsto za privatni sektor“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da je partnerstvo Vlade Crne Gore i EBRD-a do sada rezultiralo nizom uspješnih projekata, a prioritet u daljoj saradnji ostaće infrastrukturni projekti u energetici i saobraćaju, sa akcentom na energetsku efikasnost.

Foto: MF

NIKŠIĆ PROGNOZA