Vukićević: Pripremni radovi za drugu dionicu auto-puta počeće sljedeće godine

Nedavno je objavljen tender za idejni projekat obilaznice oko Podgorice. Ministarka saobraćaja Maja Vukićević kazala je, gostujući na Adria televiziji, da je ta vijest privukla dosta pažnje, te naglasila da će obilaznica pomoći da se rastereti saobraćaj u gradskom jezgru, a da će konkretni radovi početi 2026. godine.

“Ono što želim da naglasim jeste da ni na koji način neće biti ugroženo vodoizvorište Mareza, jer su se u javnosti pojavile dezinformacije o tome”, rekla je Vukićević.

Komentarišući probleme u željezničkom saobraćaju, rekla je da nema namjeru da bilo šta uljepšava.

“Dugo vremena je bilo dosta nebrige i neulaganja, nagomilali su se problemi koji se ne mogu riješiti preko noći”, istakla je ona.

No, kako je dodala, naredne godine planiraju rekonstrukcije pruge Bar-Beograd.

“A planiramo i kupovinu novih voznih sredstava”, navela je ministarka.

Govoreći o planiranoj gradnji druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice, kazala je da je u toku izbor izvođača za radove.

“Prijavilo se osam kompanija. Očekujemo da ćemo do kraja godine imamo potpisan ugovor sa izvođačem. Planirano je da se sljedeće godine radi glavni projekat i počnu pripremni radovi, a sama izgradnja trase trajaće četiri godine”, najavila je Vukićević.

Osvrnula se na nedavne sastanke sa kolegama iz Srbije, a teme razgovora bile su vezane upravo za projekte koji povezuju dvije države.

“Formiraćemo Koordinaciona tijela koja će pratiti realizaciju zajedničkih projekata”, naglasila je Vukićević.

Podsjetila je da su ona i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić uputili zajedničko pismo Evropskoj komisiji, u kom su potencirali značaj rekonstrukcije pruge Bar – Beograd.

“Očekujemo pomoć i podršku EK kako bismo taj zahtjevan prijekat sproveli do kraja”, zaključila je Vukićević.

Foto: Adria

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA