Vlada dala saglasnost za zapošljavanje

Kadrovskim planom koji je Vlada usvojila 16. marta ove godine je predviđeno zapošljavanje osam izvršilaca, od čega šest izvršilaca iz kategorije visokorukovodni kadar, jedan izvršilac iz kategorije ekspertskog kadra i jedan službenik iz kategorije izvršnog kadra.
Ovo je zvanično rečeno “Vijestima” u resoru kojim rukovodi ministar Ervin Ibrahimović u odgovoru na pitanje iz kojih je razloga za potrebe ovog resora raspisan javni oglas dvije sedmice pred parlamentarne izbore i da li ovo može podstaći sumnje da odlazeća administracija želi da na puni mandat bira svoje kadrove, kako bi im obezbijedila pozicije ili isplate otpremnina u slučaju da ih smijeni nova administracija.

Oglas je za potrebe ovog resora raspisala Uprava za kadrove i njime se traži šest direktora direktorata (pomoćnici ministra) na puni mandat od pet godina.

“Menadžment MKI je na potrebu rješavanja kadrovskih pitanja u ovom obimnom i kompleksnom resoru, ukazivao i ranije, na prvom mjestu zbog rješavanja pozicije kadrova koji su “institucionalna memorija” i nastavili su svoj angažman i u ovom mandatu ili su dugogodišnji zaposleni u resoru saobraćaja i pomorstva, kasnije kapitalnih investicija. U tom smislu veoma je tendenciozna konstatacija u pitanju da “odlazeća administracija želi na puni mandata da bira svoje kadrove”, kazali su iz MKI.

Iz ovog Vladinog resora su podsjetili da je kadrovski plan usvojen zaključkom broj 07-100/23-1144/2 od 16. marta ove godine, a kojim je predviđeno zapošljavanje osam izvršilaca, od čega šest izvršilaca iz kategorije visoko rukovodni kadar, jedan izvršilac iz kategorije ekspertskog kadra i jedan službenik iz kategorije izvršnog kadra.

“I to, generalni/a direktor/ica Direktorata za kapitalne i IPA projekte, samostalni/a savjetnik/ica III u Direkciji za kapitalne projekte – Direktorata za kapitalne i IPA projekte, generalni/a direktor/ica Direktorata za energetiku, generalni/a direktor/ica Direktorata za geologiju i rudarstvo, generalni/a direktor/ica Direktorata željezničku infrastrukturu i saobraćaj, generalni/a direktor/ica Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila, ggeneralni/a direktor/ica Direktorata za vazdušni saobraćaj i saamostalni/a referent/ica tehnički/a sekretar/ica u Kabinetu. Shodno navedenom, MKI je je od Ministarstva finansija, kao nadležnog organa za budžet, dobilo saglasnost na osnovu usvojenog Kadrovskog plana, broj akta: 02-100/23-1677/1 od 19. aprila ove godine”, kazali su u MKI.

Iz ovog resora su objasnili da su Odluke o pokretanju postupka za popunu navedenih radnih mjesta 4.maja proslijeđene Upravi za kadrove koja je konkurse objavila 26. maja ove godine.

“MKI je uprkos nedostatku rukovodnog kadra na određenim pozicijama imalo veoma intenzivnu i uspješnu godinu i u svim direktoratima i oblastima koje pokriva zabilježio napredak, te vjerujemo da će popunjavanjem nedostajućih mjesta kvalitet rada biti podignut na veći nivo. Vjerujemo da je razlog za vremenski okvir u kom je objavljen oglas, isključivo opterećenost i obim posla koji ima Uprava za ljudske resurse, a na osnovu svega navedenog, ključan podatak je usvajanje Kadrovskog plana od strane Vlade Crne Gore za 2023. godinu, za zapošljavanje osam izvršilaca.

Izvor: Vijesti

Foto: Skupština CG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA