Visoke temperature nisu spriječile bivše radnike „Košute“ da blokiraju put: Šćepanović ogorčena i na Đuraškovića

Visoke temperature nisu spriječile bivše radnike cetinjske fabrike „Košuta“ da i ovog ponedjeljka blokiraju put Cetinje – Podgorica na pola sata.

Oni već više od četiri mjeseca od Vlade traže zaostale zarade i povezivanje staža ali odgovora od nadležnih još nema.

Kilometarske kolone automobila, građani i zbunjeni turisti koji čekaju na preko 30 stepeni – današnje su scene sa puta Podgorica – Cetinje.

Do gužve je došlo zbog nove polusatne blokade bivših radnika cetinjske fabrike „Košuta“. Tvrde da su na ovo primorani jer iz Vlade preko četiri mjeseca ignorišu njihove zahtjeve.

Ne odustaju od zahtjeva da njih gotovo 700 dobije devet neisplaćenih zarada što bi državu koštalo 2,8 miliona eura, dok povezivanje radnog staža traži oko 80 radnika.

Do sada ih je iz Vlade na sastanak primio samo ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, ali je taj susret prošao bez uspjeha.

Na razgovor su ih pozivali iz policije, iz koje su im predlagali da obustave blokade tokom ljetnje sezone ali oni nastavljaju s protestima.

Osim na predstavnike Vlade, jedna od bivših radnica Rada Šćepanović ogorčena je i na gradonačelnika Cetinja, Nikolu Đuraškovića, koji im je kaže obećao pomoć, a sada ga nema.

Napominju i da je od početka protesta do sada preminulo šest bivših radnika, ali da to vlast ne dotiče.

Stoga novo okupljanje na Kruševom ždrijelu zakazuju za sljedeći ponedjeljak.

 Foto: Screenshot/TV Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA