(VIDEO) Žabljak: Zvanično otvaranje zimske turističke sezone planirano za 22. decembar

Žabljak spremno dočekuje zimsku turističku sezonu. Skijalište Savin kuk će biti otvoreno odmah nakon dovoljnih količina snijega i pripreme staza, dok je zvanično otvaranje planirano za 22. decembar. Biće organizovane brojne manifestacije koje će turistima i stanovnicima grada pod Durmitorom donijeti sadržajniji boravak i benefite.

Pripreme za ovu zimsku turističku sezonu na Žabljaku krenule su već od kraja ljetnje, bile su opsežne pa će u odnosu na prethodne biti sadžajnija, kaže direktor TO Žabljak Stojan Abazović. Zvanično će biti otvorena 22. decembra.

Ako se po jutru dan poznaje, snijega će biti više nego dovoljno , jer je u odnosu na prošlu godinu prvi pao dva mjeseca ranije. Nadaju se da će ga biti dovoljno , pa će zvanično otvaranje biti organizovano na skijalištu Savin kuk, a u suprotnom na platou u centru grada.

Tome će doprinijeti različiti sadržaji koje planiraju.

Kad je snijega tu je i nezaobilazni Sneško Belić, a svoju kreativnost djeca ali i oni koji to više nijesu moći će da iskažu u danima posvećenim ovom simbolu zime i snijega.

Kako je Žabljak turistički centar manifestacije su tu kako bi posjetiocima pružili bogatiju ponudu. No, pored toga i stanovnicima grada pod Durmitorom učiniće da surova zima dobije ljepše i toplije obrise, jer biće im pružena mogućnost da imaju neke benefite od nje.

To je jedan segment, a drugi je onaj koji se odnosi na aktivnosti na snijegu- Dani na krpljama, nordijsko skijanje.

Svi ovi planovi će pasti u vodu ako ne bude turista, međutim, najave su više nego dobre.

Nadaju se da će Vlada uvidjeti značaj vraćanja Žabljaka na stare puteve slave. Koliko može da da već su uvidjeli Durmitorci, ali i oni koji to nijesu.

A ono što će sigurno biti dostupno je Skijalište Savin kuk. Kad i u kolikoj mjeri ne mogu sa sigurnošću da tvrde- isključivo zavisi od snijega. Dočekuju ga spremni, kaže direktor Marinko Purić.

Sezone će biti. U kojoj mjeri zavisi od sniježnih padavina. Tako će biti i one ali i sljedeće. Tako će biti sve dok Skijalište Savin kuk ne dobije sistem za osnježavanje staza i novu savremenu žičaru. Sve predispozicije su tu, na potezu je država. Tada će biti zima na Žabljaku ali neće biti zime za Žabljak.

Marina Radojević
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA