(VIDEO) Za člana Senata DRI predložili Sinišu Čađenovića

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet predložio je Skupštini da za člana Senata Državne revizorske institucije (DRI), imenuje Sinišu Čađenovića.

Za ovaj predlog je glasalo osam poslanika, a u njemu će u konačnom, odlučivati Skupština u plenumu.

„Ako plenum potvrdi ovaj izbor, mi ćemo na jednoj od narednih sjednica birati predsjednika Senata, a u međuvremenu bavićemo se još nekim temama za DRI“, kazao je predsjednik Odbora Mirsad Nurković.

Sjednicu Odbora mogli ste pratiti živo na Portalu RTNK:

Javni poziv za ovu poziciju raspisan je u novembru 2021., a među osam prijavljenih su bili Danijela Papić, Veselin Bakić, Snežana Mugoša, Jadranka Delibašić, Neli Ćuković, Dubravka Mihajlović, Milan Popović i Čađenović.

Prema Zakonu o DRI za člana Senata može biti imenovan crnogorski državljanin, diplomirani pravnik ili diplomirani ekonomista, koji pored opštih uslova utvrđenih zakonom ispunjava jedan od sljedećih uslova – položen pravosudni ispit ili ispit za državnog revizora i najmanje 10 godina radnog iskustva u struci ili najmanje 10 godina radnog iskustva u obavljanju odgovornih pravnih poslova u državnoj službi i položen ispit za državnog revizora i najmanje 10 godina radnog iskustva ili najmanje 10 godina radnog iskustva u obavljanju odgovornih poslova u javnim finansijama.

NIKŠIĆ PROGNOZA