(VIDEO) Vuković: Privredni razvoj Nikšića među najvećim zadacima lokalne uprave

Prostorni plan Opštine Nikšić najvjerovatnije će biti usvojen do kraja ovog ljeta, kazao je za RTNK predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković. Time će, istakao je Vuković, u Nikšiću početi da se realizuju značajne investicije koje planiraju kompanije „Big Fashion“ i „Lidl“.

„Da smo imali Prostorni plan prošle godine ono što je naša relacija sa investitorima već bi bila završena. Preostorni plan je ono što se čeka i to je  potpuno razumljivo jer je to jedan sveobuhvatan dokument. Nije ga lako donijeti, treba uvažiti sve ono što je struka i što su potrebe ali se zaista nadam da ćemo do kraja ljeta imati usvojen Prostorni plan i da ćemo moći da uđemo u finalizaciju tih investicija jer to je nešto što je izuzetno važno za Nikšić“, rekao je Vuković u jutarnjem programu RTNK.

Dolaskom pomenute dvije kompanije u Nikšiću će se dodatno smanjiti broj nezaposlenih, a Vuković je uvjeren da će to privuči i brojne druge investitore. Lokalna samouprava, rekao je on, insistira na podršci privrednog razvoja grada i privlačenju investitora.

„ To je jedan od dva najveća naša zadatka. Naravno, svi su zadaci bitni i jednako važni ali po mom mišljenju najvažnije je bilo privući nove investicije i otvoriti nova radna mjesta. I ono što ja vjerujem da je opredijeljujuće kada razgovaramo sa investitorima jeste što se mi koji smo u rukovodstvu Opštine postavljamo kao partneri, a ne kao reketaši. Zašto kao partneri- zato što ja vjerujem da je naša obaveza da damo maksimum i uložimo maksimum kako bi privukli investiciju od tri radna mjesta i od pet i od deset i od 50, i na taj način ćemo doći do ovih velikih investicija koje imamo danas i čini mi se da smo u tome bili prilično uspješni u protekle dvije godine. Zaista vjerujem da su svi privrednici, oni koji su imali potrebu da sarađuju sa nama i oni koji su imali želju, naišli na ispruženu ruku i da smo mi dali maksimum u mjeri naših mogućnosti da podržimo dobre ideje, da podržimo dobre inicijative jer privreda i realni sektotor je definitivno ono što treba ovoj državi“, istakao je između ostalog Vuković.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA