(VIDEO) U Nikšiću boravilo 3,5 odsto više gostiju nego prošle godine

Prema zvaničnim podacima Uprave za statistiku Monstat, u junu i julu u Crnoj Gori boravilo je oko 872 hiljade turista što je ostvarenje kao na prošlogodišnjem nivou i dva odsto više u odnosu na uporednu 2019. godinu. Izvještaje koje lokalne turističke organizacije dostavljaju NTO pokazuju da su raznovrsni programi tokom aprila i maja u svim crnogorskim gradovima uticali  na uspješnu predsezonu.

Turistička organizacija (TO) Nikšić u saradnji sa lokalnom upravom i brojnim organizacijama u predsezoni i tokom ljetnjih mjeseci priredila je brojne manifestacije, događaje i festivale koji su privukli veliku pažnju posjetilaca, što je rezultiralo i povećanjem broja gostiju 3,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Tokom ljetnjih mjeseci najviše posjetilaca boravilo je na primorju, međutim, raduje činjenica da sjever Crne Gore, nacionalni parkovi i ruralni turizam doživljavaju ekspanziju, te da prirodne ljepote i gastronomska ponuda poslednjih godina privlače veliku pažnju.

NTO u saradnji sa lokalnim TO i turističkom privredom nastavlja sa aktivnostima promocije i priprema za zimsku turističku sezonu, te su u narednom periodu predviđene studijske posjete i učešća na sajmovima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Japanu.

Ana Jokić

Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA