(VIDEO) Poljoprivredni klaster Crne Gore postao član COPA-COGECA

Početkom mjeseca Poljoprivredni klaster Crne Gore postao je član Komiteta profesionalnih poljoprivrednih organizacija i Generalnog komiteta za poljoprivrednu saradnju u Evropskoj uniji.

Ovaj značajan korak ima duboke imlikacije za crnogorski poljoprivredni sektor, poručio je predsjednik klastera Boško Miličić.

Prijemom u organizaciju COPA-COGECA naš poljoprivrednik će dobiti i nove mogućnosti korišćenja EU fodnova, a posebnu vrijednost predstavlja mogućnost umrežavanja i transfera znanja i tehnologija, kazao je Miroslav Cimbaljević, generalni direktor Direktorata za poljoprivredu.

Članstvo u najvećoj evropskoj organizaciji poljoprivrednika znači da će glas crnogorskog poljoprivrednika biti jednako snažan kao i svih drugih članova ove organizacije, ističe Vladimir Dabanović, farmer iz Bara.

Poljoprivredni klaster Crne Gore osnovan je u aprilu prošle godine u cilju umrežavanja poljoprivrednih proizvođača iz naše države. Bavi se razvojem ukupne cenogorske poljoprivrede u svim oblastima, od poljoprivredne proizvodnje do agroturizma.

Milinko Miličić
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA