(VIDEO) Opština Nikšić osnovala Privredni savjet

Opština Nikšić osnovala je Privredni savjet u kojem su okupljeni privrednici iz javnog i privatnog sektora. Na čelu Savjeta, koji trenutno broji oko 30 članova, biće Marko Perunović.

Osnovna funkcija privrednog savjeta jeste jačanje javno-privatnog dijaloga, a sve u cilju stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta u Nikšiću. Na čelu ovog tijela biće Marko Perunović. Kako je istaknuto cilj je da se kroz djelovanje Savjeta smanje biznis barijere kako bi se privreda lakše razvijala, a samim tim i uticalo na smanjenje nezaposlenosti.

Kako Nikšić odavno nije prepoznat kao privredni grad, izuzev manjih privrednih društava i privatnog biznisa, osnivanje ovog Savjeta predstavlja i način da se privreda oživi.

Dobar primjer uvezivanja malih biznisa je i osnivanje Zanatskog klastera u okviru biznis zone u Željezari. Perunović navodi da kroz tu biznis zonu, zainteresovani mogu imati određene olakšice u poslovanju.

Ključne preporuke za rad Privrednog savjeta dao je Darko Žugić direktor NVO ,,Biznis centar“, koji je istakao važnost korišćenja sredstava kroz Javne pozive.

U narednom periodu, Savjet će imati značajnu i aktivnu ulogu u donošenju svih odluka koje se tiču privrednog života Nikšića. Trenutno je prijavljeno 30 članova, a iz Lokalne uprave su pozvali sve zainteresovane da se prijave, upoznaju sa Savjetom i postanu članovi.

Saša Krušić

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA