(VIDEO) Održana Javna rasprava o rebalansu budžeta Opštine Nikšić

Povećane prihodne i rashodne stavke dovele su do rebalansa budžeta Opštine Nikšić za šest miliona i 50.000 eura, pa će umjesto planiranog 31 milion i 35.0000 eura iznositi 37 miliona i 400.000, što je bila i tema danas održane javne rasprave.

Interesovanje za javnu raspravu pokazao je jedino predsjednik Savjeta MZ Župa nikšićka Dragoljub Radulović, kojeg je zanimalo da li i koliki dio od uvećanog kapitalnog budžeta 3,3 miliona može biti opredijeljen toj MZ.

Povećanje prihoda ali i izdataka doveli su do rebalansa budžeta za ovu godinu, kazao je sekretar Sekretarijata za finansije razvoj i preduzetništvo Zoran Šoškić i pojasnio- predviđeni su veći tekući prihodi od planiranih za 440.000, egalizacioni fond za 400.000, prodaja zemljišta za izgradnju 835.000, sredstva prenesena iz prošle godine veća su za 4,2 miliona eura. Dakle primivci su veći 6 miliona i 50.000 eura, a na tom nivou su i izdaci. Od tekućih koji su uvećani 530.000 gro sredstava usmjereno je na odvoz komunalnog otpada na deponiju Livade, a tu su i transveri.

Šoškić je naveo stavke koje su dovele do povećanja rashodne strane, a istakao je da je kapitalni budžet uvećan 3,3 miliona eura. Predsjednika Savjeta MZ Župa nikšićka Dragoljuba Radulovića, inače jedinog koji je prisustvovao javnoj raspravi, je zanimalo da li dio sredstava može biti preusmjeren za saniranje šteta od nedavnih elementarnih nepogoda.

Radulovića je zanimalo da li mogu očekivati završetak na rasvjeti, za koju su mještani u dogovoru sa lokalnom upravom prije dvije godine postavili stubove i kad će početi izgradnja obećanog igrališta za djecu u Kutima.
Odgovor je uslijedio od Rada Vujičića iz sekretarijata za investicije i projekte.

Vujičić je saopštio da su u planu brojni projekti da je, pored igrališta, kvartova, za sanaciju ulica u užem gradskom jezgru biti opredijeljeno 750.000 eura, za modernizaciju lokalnih puteva 850.000 uz napomenu da su neki tenderi završeni, neki su u pripremi, ali da se u svakom slučaju intenzivno radi na realizaciji uvećanog kapitalnog budžeta.

Izmjene budžeta trebalo bi da se nađu pred odbornicima na narednoj sjednici SO Nikšić.

Marina Radojević
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA