(VIDEO) Crnogorski poljoprivrednici među 1200 izlagača na Sajmu u Novom Sadu

Emisiju „Snaga sela“ pogledajte sjutra (nedjelja) na Televiziji  Nikšić od 10,15h

Zahvaljujući Opštini Nikšić i resornom ministarstvu, poljoprivrednici iz našeg grada posjetili su 91. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji je ove godine okupio preko 1.200 izlagača iz 40 država Evrope i svijeta.

Najveća poljoprivredna smotra u Jugoistočnoj Evropi bila je dobra prilika da se privrednici upoznaju sa novinama u primjeni agrotehničkih mjera, pogledaju savremenu mehanizaciju i razmijene znanja i iskustva.

Sajam poljoprivrede u Novom Sadu ima regionalni i međunarodni značaj i okuplja brojne kompanije i izlagače iz Srbije, Evrope i svijeta, a i ove godine prezentovana su sva najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u svijetu agrara.

Ovogodišnji Sajam je posjetilo preko 100 000 ljudi, uključujući brojne poljoprivrednike, preduzetnike, stručnjake i studente, koji su mogli da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i uspostave nove poslovne kontakte i prošire svoja znanja.

Crnogorski izlagači osvojili su 164 nagrade i priznanja, među kojima su dva Velika šampionska pehara i četiri Velika pehara novosadskog Sajma.

Nastup crnogorskih kompanija na ovoj poljoprivrednoj smotri organizovala je Privredna komora Crne Gore.

Milinko Miličić

foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA