(VIDEO) Cijene osnovnih životnih namirnica u porastu, građani u problemima

Rast cijena osnovnih životnih namirnica i drugih potrepština, svakodnevica je sa kojom se suočavaju građani. Kažu da je situacija izuzetno teška , a da bi najavljeno poskupljenje mesa dodatno ugrozilo standard.

Jedan od proizvođača i prerađivača mesa Radovan Bijelović je mišljenja da će to poskupljenje ipak biti minimalno, a iz Unije slobodnih sindikata apeluju na što hitnije sastavljanje Vlade kako bi odmah krenuli u socijalni dijalog i našli način saniranja inflatornih udara.

To je rečenica koja opisuje svakodnevno nekontrolisano poskupljenje hrane i drugih potrepština, pa je velika većina građana usredsređena na sastavljanje kraja sa krajem.

Nameta iz dana u dan sve više, nove i veće cijene nas svakodnevno dočekuju, a najavljeno poskupljenje mesa biće novi udar na ionako poljuljanu finansijsku situaciju građana.

U moru svakodnevnih poskupljenja podaci kažu da je ipak cijena mesa pretrpjelanajmanje procente rasta.

A iz Unije slobodnih sindikata , po riječima generalnog sekretara Srđana Kekovića kažu da će dati šansu novoj Vladi da u socijalnom dijalogu našu izlaz iz ovih velikih inflatornih udara. U suprotnom primijeniće sve mjere sindikalne borbe kako bi zaštitili interese građana.

I građani čekaju, a u tom čekanju jedino su sigurni da će ih svaki dan sačekati nove i veće cijene.

Marina Radojević

Foto/video: RTNK

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA