(VIDEO) Biro rada Nikšić: Kroz dva programa mogućnost zaposlenja za oko 230 lica

Konkursi za dva programa zavoda za zapošljavanje, koji bi trebalo da doprinesu boljoj zapošljivosti lica sa evidencije, namijenjeni su licima sa 3. i 4. stepenom obrazovanja i kategoriji teže zapošljivih.

Konkurs za ova dva programa objavljen je 29. marta.

„Kroz „Osposobljavanje za samostalan rad“ očekuje se upošljavnje oko 230 lica sa evidencije sa trećim i četvrtim nivoom obrazovanja koji su na evidenciji najmanje šest mjeseci. Program se sprovodi u saradnji sa poslodavcima. Planirano je da se raspoloživih 784.000 eura raspodijeli na 70 odsto poslodavcima iz privatnog a 30 onima iz javnog sektora“, kaže direktorica Biroa rada Nikšić Aleksandra Radulović.

Kroz program „Podsticaj za zapošljavanje“ mjesta ima za dvadesetak teže zapošljivih lica sa evidencije na poslovima koji bi mogli biti održivi i nakon završetka programa. Ovaj konkurs traje dok se sredstva utroše a realizuje se 12 mjeseci.

U narednom periodu očekuju se i ostali programi koji bi doprinijeli boljoj zapošljivosti.

Radulović poseno ističe zainteresovanost mladih za programe „Podsticaj za samozapošljavanje“ i „Direktno otvaranje radnih mjesta“.

U nikšikom Birou trenutno se radi i na motivaciji lica sa evidencije za sezonske poslove. Radulović tvrdi da je velika ponuda poslodavaca sa našeg primorja a o svim programima zaintersovani se mogu informisati i putem sajta biroa rada Nikšić.

Dragica Kankaraš
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA