(VIDEO) Asocijacija menadžera uručila nagrade za najbolje biznis lidere i liderke u 2022. godini

Asocijacija menadžera Crne Gore uručila je nagrade za najbolje biznis lidere i liderke u 2022. godini u 11 kategorija. Svečanosti su prisustvovali i novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Budimir Raičković, predsjednik AMCG čestitao je dobitnicima poručujući da su svojim rezultatima zaslužili priznanja. Dodaje i da Crna Gora treba da bude destinacija gdje će građani i privreda imati pristojne uslove za život.

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ističe da je značaj dobrog upravljanja važan za ekonomski razvoj u Crnoj Gori, ali i da država mora još snažnije da prigrli proces pristupanja Evropskoj uniji.

Otvarajući ceremoniji uručenja nagrada premijer Dritan Abazović čestitao je svim lauretima i pozvao ih da zajedno rade kako bi što prije Crna Gora dostigla standard zemalja Evropske unije.

Nagrada za preduzetnika godine uručena je Blagoti Radoviću vlasniku kompanije “Zetagradnja” i Gojku Bajoviću, osnivaču i generalnom direktoru kompanije “Okov”. Menadžerka godine u oblasti korporativnog upravljanja je Ljilja Pižurica, izvršna direktorica kompanije “Neregelia”, dok je priznanje za menadžera godine u oblasti korporativnog upravljanja pripalo Nemanji Nikoliću direktoru “Hiltona”. Nagradu za menadzerku godine u velikim preduzećima dobila je Tatjana Mandić, direktorica M-tel Crna Gora.

Nagrade su dobili i Đorđije Goranović – osnivač i izvršni direktor – Mesna industrija Goranović Nebojša Šćekić, direktor “Sava osiguranja”, Vasilis Panagopulos, direktor kompanije “Jugopetrol”, Ivan Šoć direktor “Five group”, kompanija “One Crna Gora”, Miloš Klikovac izvršni direktor kompanije “Klikovac”, Božidar Jokić vlasnik “Farme Martinići”, dok je Nagrada za životno djelo pripala Vlastimiru Goluboviću, osnivač kompanije “Veletex”.

Aleksandar Nikčević
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA