Veliko interesovanje za novogodišnje praznike i aktivni zimski odmor u Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija (NTO) je, u susret zimskoj turističkoj sezoni, prezentovala u Dubrovniku i Splitu turističku ponuda Crne Gore, s posebnim fokusom na novogodišnje praznike.

Iz NTO-a su kazali da su konferenciji za medije u Dubrovniku prisustvovali predstavici HRT, Dubrovačke televizije, Dubrovački Vijesnik/Slobodna Dalmacija, Nova TV, TV Libertas, TV Jadran Vijesti i brojnih portala.

Savjetnik direktorice NTO, Amel Dedeić, rekao je da vjeruje da će zahvaljujući bogatom programu tokom praznika, kao i uređenim skijalištima i poboljšanim smještajnim kapacitetima, Crna Gora biti destinacija koju će turisti iz Hrvatske sve češće birati za svoj odmor.

Kako je rekao, unaprijeđenost turističke ponude i destinacijskog imidža Crne Gore pokazuju statistički podaci o posjećenosti destinacije i brojna priznanja iz inostranstva.

“Jedan od njih je istraživanje Evropske komisije za putovanja, prema kojem se Crna Gora u kontinuitetu već duže od godinu dana nalazi među TOP deset najbolje ocijenjenih destinacija u njihovim mjesečnim istraživanjima, što pokazuje da smo sve konkurentniji u regionu”, kazao je Dedeić.

Tokom promocije u Dubrovniku atraktivni praznični programi i ponuda skijališta zainteresovali su okupljene da se okušaju u nagradnoj igri, koju su priredili Skijališta Crne Gore, kao i lokalne turističke organizacije Nikšića i Žabljaka.

“Prije događaja, nisam bila detaljno upoznata sa zimskom turističkom ponudom u Crnoj Gori. Mogu reći da sam prilično oduševljena”, rekla je po završetku promocije urednica i novinarka u Medijskom malom servisu, Ljubica Jurič.

Nakon promocije u Dubrovniku, organizovan je promotivni događaj u Splitu, koji je privukao veliki broj posjetilaca.

Iz NTO su rekli da su zvuci Gradske muzike Kotora zainteresovali brojne građane Splita da saznaju više o novitetima tokom zimske sezone u Crnoj Gori

Kako su naveli iz NTO, veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore potvrdili su brojni novinari i zvanice iz hrvatske turističke industrije, koji su prisustvovali pres konferenciji u Splitu.

Direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić, rekla je da im je čast ugostiti crnogorske kolege koji su prezentovali svoju ponudu, a time im dali i dodatni motiv da posjete Crnu Goru.

“Crna Gora je zemlja sa bogatom kulturom, istorijom i prirodom, koja se nalazi na samo par sati od Splita, što je čini atraktivnom destinacijom. Činjenica je da smo jedni drugima sve češći gosti tokom čitave godine”, kazala je Vukšić.

Ona je u ime domaćina, zajedno sa predstavnicima NTO CG i članovima Gradske muzike Kotora, prošetala gradom i splitskom rivom i zainteresovanim građanima podijelila informacije o crnogorskoj ponudi.

Nakon konferencije, upriličen je i prijem za novinarske ekipe i goste, među kojima je bio i predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa cijenama i ponudom za predstojeće praznike, te da uz muziku klape Castel Nuovo okušaju sreću u nagradnoj igri u kojoj su lokalne turističke organizacije Nikšića, Žabljaka, Tivta i Skijališta Crne Gore podijelili više nagrada.

Među nagradam su porodični vikend aranžman sa ski pasom na Vučju i na Žabljaku za dvoje, noćenje u Tivtu sa korišćenjem spa centra i dvodnevni, trodnevni i sedmodnevni ski pas na Skijalištima Crne Gore.

Novinarka magazina “PLACE2GO”, Damjana Domanovac istakla je da je prilično zadovoljna Crnom Gorom, koja je poznata po svojoj prirodi.

“Ta ista priroda kada obuče snježno ruho pretvara se u atraktivna mjesta za zimske sportove i skijališta, u koja se posljednjih godina ulažu značajna sredstva”, rekla je Domanovac.

Ona je pohvalila organizatore i prezentere koji su, kako je navela, zimsku turističku ponudu Crne Gore predstavili u najljepšem svjetlu.

Pored NTO CG, u Dubrovniku i Splitu su se predstavile i lokalne turističke organizacije Žabljaka, Nikšića, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Cetinja i Tuzi, kao i Skijališta Crne Gore.

Foto: NTO

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA