Već rezervisano 70 odsto smještajnih kapaciteta u Tivtu

Turistički poslenici u Tivtu bili su jako zadovoljni prošlogodišnjom predsezonom, a trenutna popunjenost i najave govore da će i ovogodišnja biti dobra.

To je kazala direktorica Turističke organizacije Nina Lakičević.

“Broj turista koji boravi u gradu je skoro na istom nivou kao prošle godine u ovom periodu a za oko 40 odsto je veći u odnosu na 2019. godinu. Gosti su većinom iz Srbije, Rusije i Turske. Tome najviše doprinose avio konekcije koje imamo tokom cijele godine sa ovim destinacijama”, rekla je Lakičević.

U svim vidovima registrovanog smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno borave ukupno 2.223 zvanično prijavljena gosta, od čega najveći broj, njih 1.795, koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja.

Direktorica TO Tivta kaže da su najave i za predsezonu i za glavnu turističku sezonu jako dobre, a u prilog tome govore i podaci o dobrom bukingu kako hotela tako i privatnog smještaja.

“Za period od sredine maja pa do sredine septembra gotovo 70 odsto smještajnih kapaciteta je već sada rezervisano. Podsjetiću da su nedavno uspostavljene avio konekcije sa Londonom, Izmirom, Mančesterom, Bečom i Parizom, te agencije iz inostranstva koje kao destinaciju nude Crnu Goru i Tivat govore o dobroj prodaji aranžmana i nama ostaje samo da opravdamo očekivanja gostiju”, rekla je Lakičević

Ona je podsjetila i na dobru promotivnu kampanju koja se sprovodi od početka godine i to kako po regionu tako i po značajnim emitivnim tržištima.

“Ove godine imaćemo i avio konekciju sa Oslom i Pragom, zbog čega smo imali i značajnu promociju na ovim tržištima”, naglasila je direktorica tivatske TO.

Lakičević je istakla da su u saradnji sa Opštinom Tivat i kulturnim institucijama radili na osmišljavanju i podršci kada su u pitanju kulturna dešavanja, te da su izdvojili dodatna sredstva za podršku novih projekata. I ove godine, kaže Lakičević, Turistička organizacija realizovaće tradicionalne gastro i kulturno zabavne manifestacije, za šta je izdvojeno oko 120.000 eura više u odnosu na prošlu godinu.

“Ove godine se obilježava 20 godina Žućenica festa, očekuju nas ribarske fešte na različitim lokacijama, međunarodni karneval od 6. do 9. juna, imaćemo susrete muzičara na gudačkim instrumentima 15. juna, a krajem maja Gitar fest i Harmonika fest. Festival vjetra upotpuniće ponudu vikendima tokom aprila i maja, a i ove godine imaćemo bogat program na festivalu Purgatorije”, navela je ona.

Lakičević ističe da od ove godine kreće novi festival “Biser Jadrana”, koji je planiran 29. juna i koji, kako je kazala, ima potencijal da bude događaj po kojem će Tivat biti prepoznatljiv.

Foto: Siniša Luković

NIKŠIĆ PROGNOZA