Utvrđen Predlog Zakona o sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima

Na današnjoj sjednici Vlade CG, a na predlog ministarstva energetike utvrđen je Predlog Zakona o sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima, čime smo napravili još jedan značajan korak ka zatvaranju pregovaračkog poglavlja 15 – Energetika, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Ističe se da pitanje sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima predstavlja ključno mjerilo za zatvaranje ovog pregovaračkog poglavlja.

“Ovim zakonskim rješenjem kreirali smo pravni okvir koji će omogućiti obezbjeđenje sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima u našoj zemlji. Novi zakon precizno uređuje postupke formiranja i održavanja rezervi naftnih derivata, kao i postupke rješavanja poremećaja u snabdijevanju ovim energentom, čime omogućavamo efikasno i pravovremeno reagovanje u slučaju bilo kakvih poremećaja i osiguravamo stabilnost i sigurnost snabdijevanja za sve građane i privredne subjekte”, navode iz Vlade.

Ministarstvo energetike i rudarstva će nastaviti sa radom na unapređenju energetske sigurnosti i stabilnosti, kao i na usklađivanju sa evropskim standardima u ovoj oblasti. Usvajanjem ovog zakona, približavamo se ispunjenju obaveza preuzetih u procesu pristupanja Evropskoj uniji i postižemo veći stepen energetske sigurnosti za našu zemlju.

Foto: Ministarstvo

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA