USSCG oranizuje protestnu šetnju u Igalu

Unija slobodnih sindikata Crne Gore organizuje mirnu protestnu šetnju povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada, u Igalu (Herceg Novi), u ponedjeljak, 01. maja u 12 sati.

„Mjesto okupljanja je plato ispred II faze Instituta „Dr Simo Milošević“ Igalo,a šetaće Jadranskom magistralom: Ulica Dubrovačka, Ulica Sava Ilića, Ulica Pete crnogorske brigade – do kružnog toka u Igalu gdje će se održati polučasovno okupljanje protestanata“, saopštili su organkizatori.

Cilj protestne šetnje je obraćanje i apel poslodavcu, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Fondu zdravstva i i Opštini Herceg Novi da preduzmu neophodne aktivnosti na planu očuvanja Instituta „Dr Simo Milošević“ Igalo i očuvanja radnog, ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u Institutu.

„Ovom prilikom biće upućen i apel nadležnim institucijama u cilju zaustavljanja dalje antisindikalne diskriminacije kja se vrši nad članovima Nezavisnog sindikata policije Crne Gore i zaštite njihovih radnih i sindikalnih prava, kao i druge prvomajske poruke od značaja za svijet rada u Crnoj Gori“, kazali su iz USSCG.

Foto: USSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA