Urošević: Za Željezaru prijeko potrebno donijeti najbolju moguću odluku

Skupštinska Komisija za kontrolu i praćenje postupka privatizacije ispratiće odluku koju će Vlada i EPCG donijeti za nikšićku Željezaru, kazao je za RTNK predsjednik tog tijela Uglješa Urošević.

„Pod budnim okom će biti cijeli ovaj proces, nećemo dozvoliti da bilo šta prođe mimo onoga što je opšti interes. Prošla su vremena kada su se donosle sumnjive odluke, kada se to radilo pod velom tajne, kada se nije znalo kojem investitoru se to nešto dodjeljuje i zbog čega“, rekao je Uroševć nakon današnjeg sastanka u Željezari i obilaska fabričkih pogona.

Osim članova skupštinske Komisije, sastanku sa menadžmentom Željezare i EPCG prisustvovao je i ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

„Ne sumnjam da će i ministar Mujović i odbor direktora EPCG donijeti najbolju odluku. Na njima je da dobro procijene kakvu će odluku donijeti. Mi ćemo to da pratimo i tražićemo od njih koji budu donijeli tu odluku i odgovorost na kraju. Ako je odluka dobra svaka čast, ali ako ne bude dobra tražićemo od njih da podnesu konsekvence. Prošlo je vrijeme kad ste mogli da budete u izvršnoj vlasti, a da nemate nikakvu odgovornost. Zato pozivamo i ministra Mujovića i Vladu, izvršnu vlast, da donesu najbolju moguću odluku i da preuzmu odgovornost“, poručio je Urošević.

Ističe da nije zadovoljan onim što je danas vidio u proizvodnim pogonima nekadašnjeg industrijskog giganta.

„Ali ne sumnjam da kredibilni investitor koji želi da napravi nešto od toga, a može da napravi dobar investicioni ciklus, da može da kreira neki benefit i za Nikšić i za cijelu državu“, istakao je Urošević.

Biljana Brašnjo

foto: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA