„Unaprijediti saradnju u oblasti ekonomije i infrastrukture“

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj sastao se danas sa ministrom saobraćaja Češke Martinom Kupkom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Đeljošaj je poželio dobrodošlicu češkoj delegaciji te istakao blisku saradnju dvije zemlje. On je posebno zahvalio na podršci Češke u procesu evropske integracije.

„Vlada Crne Gore je potpuno posvećena evropskoj agendi, zbog toga želimo unaprijediti saradnju u svim relevantim sferama, posebno u ekonomiji i infrastrukturi.” – rekao je potpredsjednik Gjeloshaj.

Potpredsjednik je dodao i da su: „Investicije iz EU zemalja poput Republike Češke od posebnog interesa za Crnu Goru i to ne samo za njen ekonomski razvoj, već i za vrijednosti koje promovišu. Vlada Crne Gore biće iskren partner i prijatelj svim kredibilnim češkim investitorima.”

Kupka je istakao da Češka prepoznaje posvećenost Vlade Crne Gore reformama i evroatlantskom smjeru, te, kako je istakao, Crna Gora ima punu podršku Češke u procesima evropske integracije.

Tokom sastanka bilo je riječi o mogućnostima saradnje i investicija u Crnu Goru u različitim sferama privrede, kao što su infrastruktura, zelena energija itd.

Na kraju sastanka sagovornici su istakli dobre odnose Crne Gore i Republike Češke, te dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA