„Umjesto što obmanjuje građane, Vlada da utiče da građanima bude dostupan što veći broj jeftinijih artikala“

U duhu svojih uzora iz susjedstva, odlazeća Vlada i dalje neumjereno obasipa javnost neistinama, samo što se umjesto sendviča sa parizerom za sada zadržavaju samo na milovanju tegli po prodavnicama, rekao je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore  Aleksandar Pavićević.

On je kazao da je na jučerašnjoj sjednici Vlade saopštena klasična neistina o tome kako je u našoj regiji jedino u Crnoj Gori došlo do pojeftinjenja više od 100 artikala, dok kod drugih to u najboljem slučaju iznosi 40.

„To jednostavno nije istina. Samo jedan lanac marketa u Sloveniji snizio je cijene čak 1.400 proizvoda, i to za 50 odsto. Tako u slovenačkim trgovačkim lancima 1 litar mlijeka je moguće naći za 0,79 eura a u crnogorskim košta 0,99 eura, ili 1 litar jogurta u Sloveniji je 0,89 eura a u Crnoj Gori čak 1,19 eura. Ovo su samo neki od primjera, zato od odlazeće Vlade tražimo da, umjesto manipulacija, utiču da i potrošačima u Crnoj Gori što prije budu dostupni jeftiniji artikli u većoj mjeri nego sad – jer prostora za to definitivno ima“, rekao je Pavićević.

Pozivaju Vladu da „prestane sa svakodnevnim fabrikovanjem neistina, jer građani nijesu neinformisani“.

„Sličnu manipulaciju pokušali su da plasiraju i povodom egzodusa low-cost kompanija sa podgoričkog aerodroma, kada su ustvrdili kako se to dešava u čitavoj regiji, pravdajući na taj način to što postajemo crna rupa avio-konekcija. Na kraju se ispostavilo da low-cost kompanije višestruko pojačavaju i broj letova i nove linije i iz Tirane i iz Skoplja. Definitivno imamo Vladu koja radi samo za interese tuđe države, dok za njih Crna Gora ne postoji“, zaključuje Pavićević.

Crna Gora

Slovenija

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA