U Tivtu očekuju dobru posjećenost u postsezoni

Trenutno u Tivtu boravi 9.028 gostiju, što znači da smo na istom nivou kao prošle godine, kaže direktorica Turističke organizacije Nina Lakičević. Ipak, ističe ona, hotelski smještaj već duži vremenski period bilježi izuzetan rast i bolju popunjenost u odnosu na prethodnu godinu dok mali zaostataku u odnosu na prošlu godinu ( 2 – 3 odsto), bilježe kada je u pitanju individualan smještaj.

„Ipak statistike i brojke kada se posmatra period od početka godine do sada govore o tome da je 2023. godina sa kojom možemo da budemo izuzetno zadovoljni i nadam se da ćemo nastaviti do kraja da bilježimo pozitivne rezultate kada je riječ o posjeti“, kaže Lakičević.

Ona ističe da očekuju dobru posjetu i u postsezoni a da im u prilog idu podaci koji ukazuju na dobar buking za taj period.

„Prema našim podacima, Izdavaoci smještaja su već sada popunili svoje kapacitete tokom cijelog septembra ali i za veći dio oktobra.“

Ona dodaje da je Tivat grad u kojem se uvijek nešto dešava pa je tako ovih dana aktuelan Festival dječijeg folklora „Kolo bez granica“ koji okuplja ansamble iz Crne Gore i regiona. Još uvijek traje festival Purgatorije, do 31. avgusta kao i Bućarska olimpijada, ali to ne znači da je to kraj kada su događaji i manifestacije u pitanju.

„I septembar će biti bogat događajima i manifestacijama. Imaćemo bućarski turnir, 13. septembra Udruženje slijepih organizuje koncert Miroslava Ilića, ali imaćemo i niz drugih dešavanja. Već sada radimo na osmišljavanju programa i za ostale mjesece kao i pripremu novogodišnjeg programa koji će u Tivtu biti tri večeri“, zaključuje Lakičević.

Foto: CG News

NIKŠIĆ PROGNOZA