U Tehnopolisu počela Motivaciona radionica za nezaposlene

U IPC „Tehnopolis“ počela je trodnevna Motivaciona radionica za nezaposlene – razvoj kompetencija traženih na tržištu rada, koja se organizuje u okviru projekta „Program izvrsnosti zapošljavanja“.

Kako se dodaje na radionici će 33 nezaposlena, od 61 prijavljenog po javnom pozivu za pohađanje besplatnih licenciranih obuka, imati priliku da saznaju kako doći do kompetencija traženih na tržištu rada i da usavrše svoja znanja i vještine komuniciranja u procesu traženja posla.

Takođe, na radionici će biti odabirane adekvatne obuke koje će im omogućiti da se lakše zaposle. Radionica se sprovodi u saradnji sa Konsultantskom kućom „Per aspera ad astra“, koju vodi mr sociologije Andrijana Bogetić, akreditovana trenerica iz oblasti ljudskih resursa.

Projekat „Program izvrsnosti zapošljavanja“ realizuje Opština Nikšić u partnerstvu sa Lokalnim javnim emiterom Radio-televizija Nikšić, JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom i NVO „Biznis centar“, a finansira se od strane Evropske unije preko Programa podrške zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu, koji se u Crnoj Gori implementira posredstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija – Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći.

Foto: Opština Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA