U Kotoru oko dvije hiljade gostiju

U Kotoru boravi 2,12 hiljada gostiju, pokazuju posljednji podaci lokalne Turističke organizacije (TO).

Iz TO Kotor je saopšteno da najveći broj čine gosti koji borave u privatnom smještaju, njih 1,6 hiljada. Među njima su najbrojniji državljani Rusije, Turske, Srbije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

U hotelskom smještaju je, prema najnovijim podacima od četvrtka, 456 gostiju, prenosi Radio Kotor.

Među njima su i dalje najbrojniji državljani zapadno-evropskih zemalja, poput Velike Britanije, Francuske, Njemačke, ali i državljani SAD-a, Indije, Turske, dok 64 gosta borave u hostelima na području opštine.

Poređenja radi, broj gostiju koji ostvaruju noćenja u Kotoru u četvrtak je bio 26 odsto veći nego u istom periodu prošle godine.

U toku protekle sedmice, prema podacima iz Turističko-informativnog centra, Kotor je posjetilo 16,15 hiljada izletnika, od čega njih 6,12 hiljada u danima vikenda. Najbrojnije su bile grupe izletnika iz Njemačke, Turske, SAD-a, Francuske i Velike Britanije.

“Zbog velikog interesovanja, podsjećamo naše sugrađane da se proces registracije i preuzimanja kartice Volim Kotor obavlja u kancelariji Sektora za promociju i projekte TO, koja se nalazi u zgradi Lovćen osiguranja, kancelarija broj 38 na prvom spratu, ponedjeljkom i utorkom od devet do 11 sati. Za pomenuti proces registracije potrebno je donijeti identifikacioni dokument, ličnu kartu, pasoš”, saopštili su iz TO Kotor.

Foto: elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA