U Kotoru odmara 5,54 hiljade gostiju

Na području kotorske opštine trenutno odmara 5,54 hiljade gostiju, saopšteno je iz lokalne Turističke organizacije (TO).

Od ukupnog broja turista, 4,27 hiljada boravi u privatnom smještaju, a 1,14 hiljada u hotelima.

PR menadžerka TO Kotor, Milena Radović, kazala je za Radio Kotor da u privatnom smještaju borave pretežno gosti iz Rusije, Srbije, Turske, Velike Britanije i Njemačke.

Od ukupnog broja gostiju u hotelskom smještaju, 1,11 hiljada je stranih, a domaćih, iz Crne Gore, 24.

“Kada je riječ o stranim gostima koji borave u hotelima i njihovoj nacionalnosti, prednjače iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Švajcarske, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Turske, Kine, Izraela. U nešto manjem broju ima gostiju i iz ostalih evropskih zemalja – Italija, Španija, Austrija, Holandija, Belgija”, precizirala je Radović.

Ona je dodala da 89 gostiju boravi u hostelima, a 43 u kampovima.

Grad bilježi i dobru posjetu izletnika.

Radović je saopštila da su sezonski punktovi za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse otvoreni od osam do 15 sati, sa pauzom od 12 sati do 12 sati i 30 minuta.

Punktovi na Svetom Stasiju i Prčanju otvoreni su svim danima tokom sedmice, a u Orahovcu, Lastvi Grbaljskoj, Stolivu, Morinju, Perastu i Bigovi, radnim danima.

Kancelarija za prijavu boravka stranaca u Starom gradu, kao i Turističko informativni centar (Kameni kiosk) rade po ustaljenom radnom vremenu, svim danima u sedmici od osam do 20 sati, bez pauze.

Izvor: Mina-business

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA