(VIDEO) U EPCG Željezara Nikšić otvoren radnički restoran

U krugu EPCG Željezara Nikšić danas je otvoren radnički restoran i ozvaničen je početak rada tog segmenta nekadašnjeg nikšićkog giganta. Otvaranju radničkog restorana prisustvovao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović, predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, kao i brojne druge zvanice.

„Prvi strani investitor je stigao u Željezaru, a sigurno je da neće biti jedini, i ako se i pola planova ostvari ova fabrika će biti reprezent kako može kad se hoće i umije“, kazao je premijer Dritan Abazović na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja radničkog restorana.

Željezara ima budućnost samo uz ulaganja i pokretanje proizvodnje pa je sa posebnim pijetetom stranog investitora pozdravio i predsjednik Sindikata Ivan Vujović.

„Željezara najveću zahvalnost duguje radnicima koji su je sačuvali od propadanja, ali i onima koji su joj dali šansu da vrati stari sjaj. Svaki posao počinje od ideje, a nijesmo je imali do 11. avgusta 2022. Već tri mjeseca radnici čine sve da očiste i urede krug i pogone fabrike uz nadu da će uskoro biti pokrenut i primarni dio proizvodnje u Čeličani i Kovačnici“, kazao je Vujović.

Najzaslužnijim za očuvanje fabrike i pokretanje proizvodnje Vujović je u ime Sindikata uručio poklone.

Kako je kazao, pokloni su skromni „jer Sindikat Željezare nije bogat ali je najjači.“

Marina Radojević

Foto/video: RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Ručao je i bord epcg-a, vidimo na fotografiji gospodina Ćalasana, navedimo potpune informacije. Neka im je prijatno…

NIKŠIĆ PROGNOZA