Turistički agenti iz Srbije u Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) podržala je, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu regiona, dolazak turističkih agencija Big Blue i KonTiki, njihovih 13 istaknutih agenata prodaje, kao i 17 predstavnika turističkih agencija iz Srbije.

Riječ je o predstavnicima nekih od značajnijih turističkih agencija, među kojima su: Capri Travel, Putoholik, 11. Maj Odiseja Tours, D-Diva Travel Agency, Sun Tours, TA Albatros, TA Prestige, Neven Tours, Travel Room, Inter Travel, Olimpia Travel Agency, ANK Tours, S Travel, Astra Tours i Matic Touris.

“U periodu od 21. do 25. maja, turistički radnici su imali priliku da istraže crnogorsko primorje, obiđu veliki broj hotela i upoznaju se sa prirodnim i kulturnim znamenitostima”, navodi se u saopštenju.

Uroš Vitić ispred turističke agencije Big Blue poručio je da studijska tura predstavlja rezultat povećanog obima poslovanja u protekle tri godine kada je u pitanju Crna Gora kao turistička destinacija, te visoko postavljenih ciljeva za predstojeću turističku sezonu.

„Koristim priliku da u ime agencije Big Blue uputim izraze zahvalnosti NTO na podršci koja nam je pružena u pogledu organizacije petodnevne ture u Crnoj Gori. Svim turističkim radnicima želimo uspješnu ljetnju sezonu koja je pred nama“, rekao je Vitić.

Tokom petodnevnog boravka u Crnoj Gori, turistički radnici su imali priliku da uživaju na atraktivnim turističkim destinacijama, od Herceg Novog, preko Tivta, Budve i Petrovca, do Sutomora, Čanja, Bara i Ulcinja.

Prema njihovim riječima, u svakom gradu su naišli na izuzetno gostoprimstvo domaćina i kolega iz turističke privrede.

Marko Kostić ispred turističke agencije KonTiki, naveo je da je crnogorsko primorje u posljednjih nekoliko godina doživjelo velike promjene u pogledu podizanja kvaliteta turističke ponude i usluge.

„Nekadašnji stari hoteli dobili su novo ruho, a sa druge strane grade se novi, moderni kompleksi, gotovi mali gradovi sa kompletnom infrastrukturom”, rekao je Kostić.

On je kazao da je posjeta brojnim objektima ostavila na njih jako pozitivan utisak, a to će i pomoći da klijentima približe šta ih to sve očekuje u turističkoj sezoni, ali takođe i kolegama u prodaji smještajnih kapaciteta.

Istog mišljenja je i predstavnik turističke agencije Albatros iz Lazarevca, koji ističe da je ponuda hotela sve bolja i raznovrsnija, a usluga na mnogo kvalitetnijem nivou.

„Kroz ovih par dana vidjeli smo i dobro poznate, ali renovirane smještaje i otkrili neke nove. Ali najbitnije je da smo osjetili samu atmosferu, kako gradići žive i ‘dišu’ kroz obilaske i sjajne večeri koje ste nam svi zajedno priređivali. Evidentno je da se turistička klima u Crnoj Gori promijenila i tek će se mijenjati, na bolje naravno, ali jedna stvar je ostala ista – miris mora kakvog rijetko gdje ima“, kazao je predstavnik turističke agencije Albatros.

Iz NTO-a su rekli da je studijska posjeta imala za cilj veću prodaju aranžmana za Crnu Goru i generisanje značajnijeg prometa u periodu ljetnje sezone i naročito vansezone, kao i sveukupne promocije Crne Gore kao turističke destinacije.

Izvor: Mina business

NIKŠIĆ PROGNOZA