Tripković: Odluka o koncesiji za Aerodrome do kraja godine

Odluka o davanju Aerodroma Crne Gore na koncesiju biće donijeta do kraja godine, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Pavle Tripković, gostujući na TVCG.

„Koncesionari čekaju tu odluku, radi se o reputabilnim kompanijama, a nije dobro za državu da se tri vlade promijene, a da se ne donese odluka ovako o važnom pitanju. Ne mogu da vam dam tačan rok, nadamo se da će biti do kraja godine“, kazao je Tripković.

Direktor Aerodroma Vladan Drašković vjeruje da sami mogu finansirati modernizaciju vrijednu 150 miliona eura.

“Možemo da akumuliramo i sopstvenog poslovanja nekih 120 miliona eura. Za razvoj na nivo da dovedemo i jedan i drugi aerodrom kao reprezentativni i funkcionalni objekti, izračunali smo da tamo treba nekih 137 miliona eura”, kazao je Drašković.

Ekspert za vazduhoplovstvo Petar Glomazić smatra da Aerodrome ni po koju cijenu ne treba dati u zakup.

“Ja lično, kategorički sam protiv bilo kakve ideje o koncesiji i potpuno je jasno da se tu radi o preduzeću koje je kadro i sposobno da pozitivno posluje, da stvara pozitivne finansijske efekte što godinama i radi”, navodi Glomazić.

Bivši direktor nacionalne aviokompanije Zoran Đurišić kaže da su u ovom slučaju napravljene greške u startu.

“Od samog dizajna aerodroma, to je hangar. Vidite, kad pada kiša ima 50 lavora, morate da do aviona idete kako idete”, kazao je Đurišić.

Foto: Printscreen/ RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA