Traže stečaj zbog 7,4 miliona eura duga

Nakon godinu, juče je ponovo započeto ispitivanje razloga za uvođenje stečaja Vektru Jakić Dragana Brkovića, koji je tražila Uprava prihoda i carina (UPIC) krajem 2021.

Prije godinu je obustavljen postupak, jer je ova kompanija tražila izuzeće sutkinje Danijele Vukčević, koja je u međuvremenu prešla u Apelacioni sud. Jučerašnje ročište odloženo je na zahtjev Vektre Jakić kako bi se izjasnili na izvještaj nove privremene stečajne upravnice Jadranke Bojović, pa će se ovaj zahtjev UPIC-a razmatrati 17. maja. Prethodna upravnica je utvrdila da je račun Vektre Jakić u blokadi od aprila 2015. godine, a prema posljednjim podacima Centralne banke iznos blokade je premašio 20,7 miliona eura.

Iz UPIC-a su tražili stečaj zbog poreskog i duga za koncesije od 7,4 miliona eura. Iz Vektre Jakić su tvrdili da veći dio tih para imaju i tražili da preciziraju iznos koji je neozbezbijeđen, kako bi ga izmirili. Iz UPIC-a su tada naveli da nemaju namjeru da to učine prije nego se, eventualno, otvori stečaj, kada će podnijeti prijavu potraživanja.

Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić je odbio zahtjev za uvođenje stečaja, jer je tadašnji dio duga od pola miliona eura bio obezbijeđen, a drugi od 56,8 hiljada eura izmiren. Nedugo nakon toga, UPIC je podnio novi zahtjev na čije rješavanje se čeka godinu i po.

Izvor, foto: Pobjeda

NIKŠIĆ PROGNOZA