Tolić: Aerodrom u Golubovcima je konkurentan i nije ugrožen razvojem aerodroma iz regiona

Aerodromi Crne Gore učiniće sve da privuku brojne kompanije koje su spremne da uvedu nove linije iz Podgorice, kako bi se spriječilo da crnogorski građani koriste usluge aerodroma u Tirani, kazao je za Gradsku RTV izvršni direktor tog preduzeća Roko Tolić.

Aerodrom u Golubovcima je, dodaje, konkurentan, i nije ugrožen razvojem aerodroma iz regiona.

Tekuća godina biće rekordna za crnogorske aerodrome jer su do septembra opslužili više od 2 miliona i 300 hiljada putnika, kazao je Tolić. Istakao je da su pripremili strategiju kojom će privući niskobudžetne avio prevoznike da lete za našu zemlju, a prve razgovore s njima najavljuje za oktobar.

„Jako je lijepo da smo za to dobili potpis resornog ministarstva i Vlade Crne Gore, koja je vlasnik oba aerodroma. Pripremamo paket koji za sada nosimo samo na svojim leđima, ali očekujemo, s obzirom da postoje konkretne najave da će se uključiti privreda i NTO, kako bismo uz tu podsticajnu šemu privukli avio prevoznike da njihov trošak po dovedenom putniku bude manji i da samim time budemo konkurentniji“, objašnjava Tolić.

Tolić očekuje da će irski avio prevoznik Rajaner nastaviti da održava letove sa podgoričkog aerodroma.

„Razgovor sa Rajanerom je bio vrlo otvoren i konstruktivan. Oni Crnu Goru kao destinaciju imaju u svojim planovima, ali mi smo suočeni sa brojnom konkurencijom. Meni je žao, kada sam došao, da je bilo najavljeno odustajanje od zimskih letova prema nama, i naravno da smo izvijestili Rajaner da ćemo učiniti sve da ćemo biti konkurentniji i da ćemo ponovo dobiti njihovo povjerenje“, kazao je Tolić.

Menadžment ACG se priprema za proširenje kapaciteta aerodromskih zgrada u Podgorici i Tivtu, a za očekivati je da do toga dođe već ove zime, poručio je Tolić.

foto: Gradski.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA