“Sunčani grad” Nikšić: Autorskom timu Tadić, Marsenić i Vlahović 50.000 eura za idejno rješenje

Autorski tim koji čine Srđan Tadić, Aleksandar Marsenić i Bojan Vlahović osvojio je prvu nagradu u vrijednosti od 50.000 eura za za idejno arhitektonsko rješenje stambeno poslovnog kompleksa “Sunčani grad” u Nikšiću.

To je objavljeno na sajtu Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) koja će zajedno sa Opštinom Nikšić 27.juna na platou ispred Doma revolucije organizovati izložbu svih bodovanih konkursnih radova. Tada će biti uručene i nagrade za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno poslovnog kompleksa Sunčani grad” u Nikšiću.

U nastavku pogleadjte katalog konkursnih radova:

Izložbu će otvoriti predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović koji će i uručiti nagrade dobitnicima.

“Na konkurs za idejno arhitektonsko rješenje stambenog poslovnog kompleksa “Sunčani grad”  pristiglo je četrnaest radova, a konkursni žiri koji čine Aleksandra Tošić-Jokić, arhitekta-urbanista, predsjednica žirija; Mladen Vujović, glavni gradski arhitekta, član žirija; Duško Lučić, doktor nauka, redovni profesor  na Građevinskom fakultetu UCG, član žirija; Jelena Stojkov, arhitekta-urbanista, član žirija i Dražen Arbutina, arhitekta-urbanista, član žirija, odlučili su, nakon uvida u dokumentaciju, da ne boduju dva konkursna rada, zbog nepotpune konkursne dokumentacije”,navedeno je u saopštenju.

Žiri je donio jednoglasnu odluku o raspodjeli prve, druge, treće nagrade i dva otkupa.

Druga nagrada u vrijednosti od 20.000 eura dodijeljena je autorskom timu koji čine Miloš Gačević i Gavrilo Vuković.

Treća nagrada u vrijednosti od 10.000 eura dodijeljena je autorskom timu: Matija Vujović, Ljubica Perić, Majda Koštreba i Emilija Petrović.

Dva otkupa od po 5.000 eura dodijeljena su sledećim autorskim timovima:

Otkup I: Dijana Vučinić, Tijana Mojsovska, Anđela Bubanja i Nikolina Đukanović i

Otkup II: Mijomir Lužajić i Srđan Lužajić

“Podsjetimo, osnovni cilj konkursa je izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za područje konkursa koje obuhvata parcele pretežno u vlasništvu EPCG a koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz detaljni urbanistički plan i/ili glavne projekte, što će slijediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada. Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje sa urbanističkim elementima je međunarodni, opšti, jednostepeni i anonimni”, saopšteno je iz EPCG.

foto:EPCG/katalog/screenshot

Prijava
Obavijesti o
2 komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Da li misle da iko u ovo vjeruje.Kao prvo za koga se prave stanovi ko će da kupi kad se ljudi iseljavaju iz NK.Drugo kao prave sunčani grad a ujedno traže investitora za pokretanje željezare.A svi znamo kad radi željezara ne može se disati u NK.Trece odakle pare za sve ove maštarije.Samo će ovim ljudima dati 100.000 eura za crteže i to je to.Četvrto ko će da kupi stan u Zverinjak.Peto početak radova biće pred lokalne izbore u NK parkiranje 2,3 bagera i to je to.Sve u svemu sunčana laža

Svaka čast!

NIKŠIĆ PROGNOZA