Stojanović predložen za novog izvršnog direktora Tu Montenegra

Odbor direktora nacionalne avio-kompanije Tu Montenegro, koja leti pod brendom Er Montenegro, predložio je Ministarstvu saobraćaja da za izvršnog direktora kompanije izabere Vukadina Stojanovića, sadašnjeg vršioca dužnosti te funcije.

Stojanović je na poziciji vršioca dužnosti od jula, kada je naslijedio Slovenca Marka Anžura, kojeg je Vlada smijenila zbog loših rezultata poslovanja.

Stojanović je bio jedan od tri kandidata koji su poslali ispravnu dokumentaciju na konkurs za izvršnog direktora Tu Montenegra, raspisan krajem jula, sa rokom dostavljanja dokumentacije do 7. avgusta. Odbor direktora, na čelu sa Tihomirom Dragašom, razmatrao je kandidature samo tri kandidata, iako se na konkurs prijavilo više kandidata, upravo zbog toga što su samo tri dostavila kompletnu dokumentaciju. Osim Stojanovića, kompletnu dokumentaciju je dostavila i Biljana Knežević, bivša savjetnica izvršnog direktora u Aerodromima Crne Gore i stranac Mohamed Mihad.

Prema pouzdanim informacijama „Dana“, Vlada bi za dvije sedmice trebalo da razmatra predlog da Vukadin Stojanović bude izvršni direktor nacionalne avio-kompanije. Predlog koji je dostavljen Ministarstvu saobraćaja, iz tog resora bi trebalo da bude proslijeđen ka Vladi na odlučivanje.

image

Vukadin Stojanović, foto: Privatna arhiva

Stojanović od avgusta obavlja funkciju akauntabl menadžera u Tu Montenegru. Tu funciju je, takođe, pokrivao Mark Anžur prije nego što je smijenjen.

Ukoliko bude izabran za izvršnog direktora od strane Vlade, Stojanović će potpisati ugovor na četiri godine.

Stojanović bi, ukoliko bude izabran za izvršnog direktora, bio treći izvršni direktor koji je izabran na puni mandat u Tu Montenegru. Nijedan od dva prethodna nije izdržao puni mandat u kompaniji.

Prvi izvršni direktor nacionalne avio-kompanije, koja je startovala 2021. godine, bio je Predrag Todorović. On je, podnio ostavku početkom 2022. godine, nakon čega je kao vršilac dužnosti tu poziciju pokrivala Dragana Frantov. Nju je na poziciji vršioca dužnosti naslijedio Saša Radović, na čije mjesto je došao Anžur. On je imenovan u maju 2023. godine, a smijenjen je jula ove godine, nakon čega je za vršioca dužnosti postavljen Vukadin Stojanović. On je u dva navrata bio član Odbora direktora Tu Montenegra. Za mladu avio-kompaniju reklo bi se da je bilo previše promjena na poziciji izvršnog direktora.

naslovna foto: Air Montenegro

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA