Stanović podnio krivičnu prijavu protiv nekadašnjih čelnika Aerodroma

V.D. sekretara Sekretarijata za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj Milan Stanović podnio je danas krivičnu prijavu protiv bivšeg izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Vladana Draškovića i bivšeg predsjednika Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldina Dobardžića, kazao je Ivan Kopitović, portparol Opštine Zeta.

Kopitović je naveo da je krivična prijava podnijeta zbog osnovane sumnje na zloupotrebu službenog položaja, s obzirom da su, kako tvrdi, omogućili ,,Royal Plus” d.o.o. i ,,Halo taksi” d.o.o. koji imaju istog vlasnika i izvršnog direktora, da obavljaju usluge taksi prevoza sa aerodroma, davajući im u zakup taksi stajališta, iako, tvrde u saopštenju, ta privredna društva po Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju to ne smiju da rade na teritoriji Opštine Zeta.

„Uz to, saradnja sa Aerodromima Crne Gore i u drugim oblastima nije bila na zadovoljavajućem nivou, jer smo bili prinuđeni da prinudno naplatimo 76.500 eura za samo tri mjeseca tokom 2023. godine, kao naknadu za slijetanje i polijatenje aviona, naknadu koju uredno aerodromi plaćaju Tivtu već dugi niz godina. Naša želja da ostvarimo dobru saradnju i unaprijedimo aerodrom ogleda se i u činjenici da smo od septembra uveli autobusku liniju, potpuno besplatnu. Nadamo se da će novi Odbor direktora i izvršni direktor biti otvoreniji za saradnju, te da ćemo zajedničkim snagama poboljšati uslove koje nudi aerodrom i ovim putem im želimo sreću u radu“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Kopitović. 

Foto: Ivan Kopitović/Opština Zeta

NIKŠIĆ PROGNOZA