Spajić: Uspješna Crna Gora je zajednički cilj Vlade i privrede

Crna Gora može biti uspješna samo ako je izvrsna. Zato su privreda i Vlada partneri na ostvarenju vizije da naša zemlja bude najbolje mjesto za investicije u Evropi i šire. To je cilj koji je dostižan kada su svi na istom zadatku, poruka je sa sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predstavnicima Američke privredne komore.

Predsjednica komore Svetlana Vuksanović, kako navode u saopštenju Vlade, zahvalila se premijeru na prijemu i istakla da odnos Vlade prema privredi u prvim danima mandata otvara nadu da će privredni razvoj biti u fokusu.

Ona je, dodaju, izrazila očekivanje da će na tim osnovama AmCham platforma za saradnju sa Vladom Crne Gore “Rule of Dialogue” biti još efikasnija i intezivnija. 

Spajić je kazao da će Vlada u narednom periodu raditi na unapređenju poslovnog ambijenta sa akcentom na smanjenje sive ekonomije, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i drugih oblika nelegalnih aktivnosti. 

„Želimo da podržimo privredu i pomognemo firmama u dijelu fiksnih troškova kroz različite oblike smanjenja dosadašnjih opterećenja” kazao je Spajić. 

On je naglasio da će u fokusu Vlade biti razvoj infrastrukture, energetike i novih tehnologija ne zanemarivši, kako je istakao, i druge djelatnosti koje podstiču ekonomski rast. 

Predstavnici Američke privredne komore izrazili su, dodaju, spremnost da unapređuju saradnju sa Vladom i u ekspertskom smislu daju doprinos kreiranju podsticajnih politika u cilju jačanja biznis ambijenta i privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Sastanku su prisustvovali predsjednica AmCham-a Svetlana Vuksanović, izvršni direktor Marko Miročević i menadžerka za politike Ana-Marija Kaluđrović.

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA