Spajić najavio posjetu njemačkog TUI-a: Turistička privreda da iskoristi snagu velikog operatera

Predstavnici njemačkog TUI-a, najveće svjetske turističke kompanije, od ponedjeljka će boraviti u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom zemlje. Ova posjeta dolazi nakon što je predsjednik Vlade Milojko Spajić, na marginama foruma Dani privrede u Berlinu, razgovarao sa vodećim njemačkim privrednicima i prezentovao potencijale Crne Gore. Istaknuvši turizam kao ključnu privrednu granu, Spajić je naglasio važnost jačanja saradnje između Crne Gore i Njemačke. U kontekstu ove promocije, posjeta predstavnika TUI-a označava značajan korak ka unapređenju crnogorske turističke ponude na globalnom tržištu, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Ranko Jovović pozdravio je ovu inicijativu, ističući da će Odbor pružiti punu podršku u povezivanju crnogorske privrede sa TUI-jem.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se na marginama foruma Dani privrede u Berlinu sastao sa nekim od najvećih njemačkih privrednika i prezentovao potencijale Crne Gore.

– Turizam, kao najvažnija privredna grana, istaknut je kao prilika za daleko jaču saradnju Crne Gore i Njemačke i na tome će se promptno raditi. U tom kontekstu je promocija izrazito važna, a predstavnici njemačkog TUI-ja, najveće svjetske turističke kompanije, od ponedjeljka će boraviti u Crnoj Gori, kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom – navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika Vlade.

Jovović pozdravlja ovu inicijativu i posjetu TUI Crnoj Gori i smatra je vrlo pozitivnom.

– Prisutnost TUI-ja u Crnoj Gori ima potencijal da značajno doprinese daljem razvoju turističkog sektora, s obzirom na dugu istoriju i značajnu ulogu koju ova kompanija ima u globalnom turizmu. TUI je već decenijama prisutan na crnogorskom tržištu, doprinosi rastu broja turista iz Njemačke i drugih evropskih zemalja, te unapređuje kvalitet usluga kroz svoje globalne standarde. Ova posjeta predstavlja priliku za jačanje dugoročne saradnje i dodatno pozicioniranje Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije. Nadamo se da će turistička privreda znati da iskoristi snagu tako velikog operatera. Odbor za turizam i ugostiteljstvo PKCG će dati punu podršku u povezivanju privrede i TUI-ja– kazao je Jovović Pobjedi.

Premijer je pojasnio na sastanku da Vlada preferira dolazak kompanija koje žele da otvore nova radna mjesta i ostanu u Crnoj Gori na duži period.

Bilo je riječi i o energetskom potencijalu, kao najboljoj šansi za ekonomski razvoj, ne samo Crne Gore, već i čitavog regiona.

– Proizvodnja iz obnovljivih izvora energije uz garantovanu stabilnost i sjajan geografski položaj idealna su šansa za Crnu Goru da se pozicionira kao važan partner zemljama EU u toj oblasti – dodaje se u saopštenju.

Spajić je bio učesnik dvodnevne konferencije Dani privrede u Berlinu, na kojoj je govorio na panelu Inovativno, održivo, kompetitivno – temelj jake ekonomije.

Na konferenciji, koju organizuje Ekonomski savjet Hrišćansko-demokratske unije Njemačke (CDU), učestvovali su najviši državni zvaničnici Njemačke, čelnici najvećih njemačkih i inostranih kompanija, eminentni stručnjaci, analitičari i profesori.

foto:UGC

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA