Solar Gradnja: Rekordni rezultati u prva dva mjeseca

Iz EPCG Solar gradnje saopštili su da kompanija ostvaruje veoma dobre poslovne rezultate, odnosno rekorde u prva dva mjeseca ove godine. To potkrijepljuju podatkom da su za prva dva mjeseca ove godine ostvarili 933.000 eura prihoda.

„Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima u zimskim mjesecima, želimo da saopštimo da smo uspjeli da postignemo rezultate koji su u mnogome premašili rezultate iz prošle godine, pa čak i naša očekivanja koja smo definisali proizvodno finansijskim planom za 2024 godinu.Za dva mjeseca tekuće godine ostvarili smo 933. 000 eura prihoda, a u istom periodu prošle godine ostvareno je 508.000 eura prihoda, dok je planirani prihod za taj period 762.000 eura. Prema tome, ističemo, da imamo rast prihoda za 23% u odnosu na plan a čak 84% u odnosu na prošlu godinu“, navode iz firme.

„Ostvareni troškovi za dva mjeseca tekuće godine iznose 972. 000 eura, dok su u istom periodu prošle godine iznosili 1.150.000 eura, a planirani troškovi su 1.038. 000 eura. Dakle, smanjili smo troškove za 6% u odnosu na planirane a čak 15% u odnosu na ostvarene za isti period prošle godine. Kako je naše poslovanje ograničeno vremenskim prilikama, samim tim u zimskim mesecima nismo u mogućnosti da radimo u punom kapacitetu i shodno tome, smo planirali manji broj instalacija solarnih elektrana, što prouzrokuje i ostvarenje manjih prihoda. Međutim, od marta mjeseca kada se vremenske prilike poboljšaju, u skladu sa proizvodno finansijskom planom i pozitivnim trendom iz prva dva mjeseca, očekujemo rast prihoda koji će ovim tempom doprinijeti ostvarenju pozitivnog finansijskog rezultata na kraju 2024 godine, što smo već ranije i najavili a sve pod uslovom da imamo dovoljne količine opreme i materijala na zalihama neophodnih za instalacije solarnih elektrana krajnjim korisnicima“, saopštili su.

Za prva dva mjeseca 2024. godine,navode dalje, ostvarili su 499 montaža, pri čemu je ugrađeno 3,73 MW sa svega 39 monterskih ekipa, dok je u istom periodu prošle godine sa 60 monterskih ekipa odrađeno 472 montaže sa ugrađenih 3,71 MW.

„Iz čega se lako da zaključiti da je Epcg Solar Gradnja a to treba istaći ostvarila bolji rezultat sa 35% smanjenog kapaciteta u odnosu na isti period prošle godine“, saopšteno je iz EPCG Solar Gradnja.

NIKŠIĆ PROGNOZA