Skupštini Glavnog grada upućena inicijativa: Smokovac uvezati autobusima

Stanovnici Smokovca uputili su inicijativu Skupštini Glavnog grada tražeći da im se obezbijedi adekvatan autobuski prevoz. Kroz ovo naselje gradski autobusi ne saobraćaju od novembra prošle godine jer je skraćena trasa na liniji „21“. Umjesto da idu do Smokovca, poslednja stanica autobusima na ovoj liniji od novembra prošle godine je kružni tok na Zlatici.

–Smokovac je nekada bio van granica grada i kao takav je bio usputna stanica za vangradski javni prevoz na linijima prema Veruši i Morači. Po redu vožnje, jedan autobus je saobraćao u jutarnjim časovima, drugi popodne. Početkom 2000. godine ugašen je Gradski saobraćaj pa ova mjesta ostaju bez javnog prevoza, a sa njima i Smokovac. Kombi prevoz do seoskih područja kao kompezacija za prethodno ne treba komnetarisati – piše u inicijativi koju u ime mještana potpisuje Milan Milošević.

On objašnjava da je početkom septembra prošle godine Smokovac dobio autobuski prevoz na svakih sat vremena.

–Učinjen je značajan pomak. Autobus na liniji „21“ išao je do Smokovca.Očekivanja su bila da će se vremenom red vožnje promijeniti i autobus ići češće. Međutim, krajem novembra srušeni su svi snovi i nadanja. Smokovac ostaje i bez to malo prevoza i neko ovakav obrt vezuje za rezultate lokalnih izbora. Bilo kako bilo, odnos gradskih vlasti prema mještanima naselja je neprihvatljiv. Za rješavanje ovog problema smo se obratili nadležnom sekretarijatu, ali se odgovor prolongira. Obraćamo se sa inicijativom za rješavanje pitanja autobuskog saobraćaja naselja Smokovac, sa nadom da ćete snagom svog autoriteta učiniti da se ovo pitanje pokrene sa mrtve tačke – navodi Milošević u inicijativi.

Izvor, foto: DAN

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA