Sjutra u Briselu o saobraćaju i energetici

Sastanak Pododbora za saobraćaj, energetiku, životnu sredinu, klimatske promjene i regionalnu politiku između Crne Gore i EU, održaće se sjutra i u srijedu.

Sastanak, 17. po redu, će biti održan u Briselu, u hibridnom formatu.

Sastanak će, sa crnogorske strane, otvoriti glavni pregovarač Predrag Zenović, dok će se u ime Evropske komisije obratiti, zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i politiku proširenja, Sindi van den Bogert.

Sastanak će biti prilika da se razmotri ostvareni napredak u oblastima koje pokrivaju poglavlja 14. Saobraćajna politika, 15. Energetika, 22. Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata i 27. Životna sredina, u odnosu na prethodni sastanak Pododbora koji je održan 21. juna prošle godine.

“Predstavnici crnogorskih institucija će na sastanku predočiti postignute rezultate, tekuće, kao i planirane aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s pravnom tekovinom EU i jačanja administrativnih kapaciteta, te sa kolegama iz EK razmijeniti mišljenja u pogledu ispunjenja zahtjeva koji proističu iz evropske agende u oblastima koje tretiraju ova poglavlja”, navodi se u saopštenju.

Foto: Delegacija EU u CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA