Sjutra sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između Crne Gore i Evropske komisije

Sedamnaesti sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između Crne Gore i Evropske komisije održaće se sjutra u Podgorici.

U ime Crne Gore, sastanak će otvoriti glavni pregovarač, Predrag Zenović i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i pregovarač za Klaster 5, Andrija Delić.

U ime Evropske komisije obratiće se zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru i Srbiju pri Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i politiku proširenja, Sindi van den Bugert.

Ovaj sastanak predstavlja ključnu platformu za detaljan pregled napretka Crne Gore u oblastima poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, veterine, fitosanitarnih poslova i ribarstva.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, te Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove predstaviće postignute rezultate u ovim oblastima, dok će sa kolegama iz Evropske komisije identifikovati preostale izazove i razmatrati moguća rješenja, koja vode ka skorijem zatvaranju ovih, kompleksnih, pregovaračkih poglavlja.

Foto: Ministarstvo

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA